Wortel-Kaneel Pudding

Recept Afdrukken
Wortel-Kaneel Pudding
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Schraap de wortelen schoon en snijd ze in partjes. Kook de wortelen totdat ze goed gaar zijn.
  2. Doe ondertussen de creamed coconut in een kom en laat dit zacht worden door het eventjes in de magnetron op te warmen, of door de kom in warm water te zetten.
  3. Giet de wortelen af en doe deze erbij in de kom.
  4. Voeg amandelpasta, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder en een snufje zout toe. Voor een iets zoetere smaak kun je er ook nog één of twee gedroogde dadels bij doen (wel eerst de pit verwijderen). Amandelpasta kun je ook vervangen door bijvoorbeeld cashewpasta, hazelnootpasta of zonnebloempasta.
  5. Gebruik een staafmixer (of een blender/keukenmachine) om van het geheel een glad papje te maken.
  6. Serveer warm of koud. Voeg er eventueel een 'topping' toe, zoals bijvoorbeeld goji-bessen, cocoa nibs, kokosvlokken, amandelschaafsel, chiazaad of noten.
Notities

Voedingswaarde:
1 portie wortel-kaneelpudding bevat ongeveer: 345 Kcal, 16g koolhydraten, 5g Eiwit, 28g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *