Vijfkruiden Kalkoenschnitzel

Recept Afdrukken
Vijfkruiden Kalkoenschnitzel
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Neem een diep bord en breek hierin het ei. Klop het ei los met een vork.
  2. Neem een ander (plat) bord en vermeng hierop het gemalen sesamzaad, het lijnzaad, de geraspte kokos en de verschillende kruiden. Spreid het mengsel uit over het bord.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
  4. Haal met een vork een kalkoenschnitzel uit de verpakking en haal deze door het geklutst ei, en vervolgens door het paneermengsel. Zorg dat beide kanten van de schnitzel goed bedekt zijn. Herhaal het proces eventueel als je een schnitzel met een dikker korstje wil. Doe hetzelfde met de andere schnitzel.
  5. Leg de gepaneerde schnitzels in de pan. Laat eerst de korst in een minuutje bruin worden en keer de schnitzels dan om.
  6. Verlaag het vuur en laat de schnitzels nu doorgaren. Afhankelijk van de dikte van de schnitzel duurt dit ongeveer 5 minuten per kant.
  7. Haal de pan van het vuur. Haal de schnitzels voorzichtig uit de pan en serveer met bijvoorbeeld een frisse salade.
Notities

*NB: Als je gevoelig bent voor nachtschades, laat de peper dan weg.

Gemiddelde voedingswaarde per portie:
255 Kcal, 3g Koolhydraten (0g suikers, 3g voedingsvezel), 32g Eiwitten, 12g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *