Vanille-Bosbessenjam

Recept Afdrukken
Vanille-Bosbessenjam
Prep Tijd 0 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
porties (10g)
Ingrediënten
Prep Tijd 0 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
porties (10g)
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een steelpannetje met een eetlepel water op hoog vuur en doe de bessen in de pan samen met de honing.
  2. Breng de bessen aan de kook terwijl je ze regelmatig omroert (ze koken langzamerhand stuk).
  3. Zet het vuur wat lager en gebruik een vork om de bessen die nog heel zijn een beetje stuk te prakken (afhankelijk van hoeveel stukjes je in je jam wilt hebben).
  4. Roer het chiazaad goed door de jam heen. Laat het nog ongeveer 5 à 10 minuten door pruttelen totdat het is ingedikt naar de gewenste dikte.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de vanille er doorheen.
  6. Schep de jam een pot (of in meerdere potjes), sluit deze luchtdicht af en bewaar in de koelkast (ongeveer een week houdbaar) of vries ze in.
Notities

Voedingswaarde per portie (10g):
11Kcal, 2g Koolhydraten, 0g Eiwit, 0g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *