Gehaktbrood met Kippenlevertjes

Recept Afdrukken
Gehaktbrood met Kippenlevertjes
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rasp de wortel, snijd de ui in partjes en pel de knoflook. Doe dit bij elkaar in de keukenmachine/blender en voeg hier alle kruiden, de kokosolie, de azijn en de ketjap manis aan toe. Zet de keukenmachine aan en hak alles in enkele seconden fijn.
  3. Doe de bacon, de kippenlevertjes, het gehakt, de dadels (ontpit!), het lijnzaad en de hennepzaad erbij in de keukenmachine. Laat nogmaals alles fijnhakken totdat er (min of meer) glad mengsel is ontstaan.
  4. Schep het mengsel in een groot cakeblik (of in drie mini cakeblikken) en strijk het glad.
  5. Zet het geheel in de oven en laat in ongeveer 45 minuten gaar worden.
  6. Giet eventueel het vocht af in een aparte pan of kom, dit kan als jus worden gebruikt. Snijd de meatloaf in plakker en serveer met jouw favoriete groenten.
Notities

Voedingswaarde per portie:
322 Kcal, 10g Koolhydraten, 28g Eiwit, 20g Vet.

* Als je in het bijzonder gevoelig bent voor nachtschades, laat de (cajenne)peper en de paprika dan weg.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *