Satesaus (Pinda-vrij)

Recept Afdrukken
Satesaus (Pinda-vrij)
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit een eetlepel ghee in een klein steelpannetje over hoog vuur, samen met een theelepeltje honing.
  2. Snipper de ui en fruit deze in het steelpannetje. Blus daarna af met een kopje kokend water. Zet het vuur iets lager.
  3. Voeg de tahin en de zonnebloem pasta toe en roer het geheel goed om totdat er een glad mengsel ontstaat.
  4. Pers de knoflookteentjes uit boven het mengsel. Voeg dan het zout, de kruiden en de coconut aminos toe en roer nogmaals goed door. Als de saus teveel is ingedikt, voeg dan wat extra water toe.
  5. Als de saus teveel indikt, voeg dan wat extra water toe.
  6. Haal de steelpan van het vuur. Gebruik een staafmixer om de saus helemaal glad te maken. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra zout, kruiden of coconut amino's toe.
  7. Serveer de saus warm. Smaakt heerlijk bij geroosterde spruitjes of sperzieboon frietjes! Om de saus te bewaren kun je deze het beste in porties verdelen en invriezen.
Notities

Voedingswaarde per portie:
98 Kcal, 5g Koolhydraten, 3g Eiwit, 8g Vet.

* Coconut Aminos is het paleo-vriendelijke alternatief voor Ketjap Manis. Ketjap Manis is gemaakt van gefermenteerde sojabonen en bevat daarnaast vaak tarwe (gluten), suiker, heel veel zout en andere ongewenste toevoegingen. Sommige mensen die soja slecht verdragen kunnen het in gefermenteerde vorm wel probleemloos eten. Mocht je dan een merk kunnen vinden dat glutenvrij is (of mocht je een beetje gluten, suiker, enz. op z'n tijd niet zo erg vinden), dan kun je dat natuurlijk ook gebruiken.

* Ben je gevoelig zijn voor nachtschades, laat de cayennepeper en de paprika dan weg.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

One Comment:

  1. Saus komt goed van pas heb pinda en soja allergie. Dus deze sate saus is zeer welkom bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *