Runderreepjes met Sinaasappel-Chili saus
Porties Prep Tijd
2porties 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
2porties 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Neem een wok of een grote koekenpan en verhit hierin twee eetlepels kokosolie.
  2. Pers de knoflook uit boven de pan. Als de knoflook verkleurt en geurig is, voeg dan de runderreepjes toe. Houd ze in beweging totdat de reepjes aan alle kanten dichtgeschroeid zijn.
  3. Rasp de schil van één sinaasappel en voeg de sinaasappelrasp toe aan het vlees. Snijd vervolgens beide sinaasappelen in tweeën en pers het sap uit in de pan. Roer het geheel door.
  4. Voeg vervolgens een flinke scheut (ongeveer 2 el) coconut aminos (of tarwe/glutenvrije ketjap manis) toe, samen met het zout, peper, gember, paprika en chilivlokken (naar smaak).
  5. Laat de saus op middelhoog vuur indikken in ongeveer 5 a 10 minuten, roer het geheel af en toe om. Als de saus stroperig is geworden, voeg dan nog de sesamzaadjes toe en schep het geheel nog een paar keer om.
  6. Serveer bijvoorbeeld over bloemkoolrijst (recept op de website te vinden) of een ander bijgerecht naar keuze.
Notities

Voedingswaarde per portie (zonder bloemkoolrijst):
354Kcal, 7g Koolhydraten, 41g Eiwit, 18g Vet.