Paleo Snert
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediƫnten
Instructies
  1. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes, de winterpeen in plakjes, de prei in ringen en snipper de ui.
  2. Neem een grote soeppan en doe hierin een scheutje olijfolie. Bak hier vervolgens de spekjes in uit. Als de spekjes klaar zijn, schep ze dan uit de pan en zet ze even apart. Laat het spekvet in de pan zitten.
  3. Pers de knoflook uit in de soeppan en voeg de gesnipperde uitjes toe. Fruit zo de uitjes in het spekvet. Voeg daarna de knolselderij en de broccoliroosjes toe en laat deze ook even goed doorwarmen.
  4. Voeg de boerenkool toe en giet er vervolgens de kippenbouillon en water bij. Zet de deksel op de pan en laat in ongeveer een kwartiertje gaarkoken.
  5. Gebruik een staafmixer om het geheel goed te pureren. Roer vervolgens de wortel, de prei en de spekjes door de soep en laat het geheel ongeveer vijf minuten doorkoken.
  6. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe (ik vond het zelf niet nodig). Serveer eventueel met een biologische rookworst zonder toevoegingen.
Notities

Voedingswaarde per portie:
323 Kcal, 20g Koolhydraten, 16g Eiwit, 19g Vet.