Paleo Kokosmakronen

Recept Afdrukken
Paleo Kokosmakronen
Maaltijd Snack, Tussendoortje
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
makronen
Ingrediënten
Maaltijd Snack, Tussendoortje
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
makronen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Breek de eieren boven een grote kom en klop deze los met een garde of een mixer.
  2. Neem het vanillestokje. Splijt deze open met de punt van een mes en schraap het merg eruit. Voeg dit toe aan de eieren, samen met de creamed coconut, de honing, en het citroensap. Meng het geheel goed. Voor een luchtiger geheel kun je hier een blender of een mixer gebruiken.
  3. Voeg de amandelmeel, de geraspte kokos, de kokosvlokken en de baking soda toe. Schep het geheel goed door elkaar.
  4. Neem steeds een handje van het beslag uit de kom en rol dit in de handen tot een bolletje. Je kunt ongeveer acht bolletjes maken van deze hoeveelheid beslag, voor middelgrote kokosmakronen.
  5. Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier en plat elk bolletje een heel klein beetje af met de handen of met de achterkant van een lepel. Let op: je hoeft ze niet al te plat te maken, ze lopen wat uit tijdens het bakken.
  6. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de makronen ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant goudbruin is geworden.
  7. De makronen zijn nog wat zacht als ze uit de oven komen. Laat ze even afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt, anders gaan ze stuk.
  8. Als je erin slaagt om niet meteen alles op te eten, dan kun je de overgebleven makronen het beste bewaren in de koelkast in een luchtdichte trommel. Ze zijn dan ongeveer een week houdbaar.
Notities

Voedingswaarde per portie:
1 Paleo Kokosmakroon bevat ongeveer 228 Kcal, 8g Koolhydraten, 4g Eiwit en 21g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *