Oercruesli Vijg-Abrikoos

Recept Afdrukken
Oercruesli Vijg-Abrikoos
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30-45 minuten
Porties
porties van 25g
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30-45 minuten
Porties
porties van 25g
Instructies
  1. Laat de oven voorverwarmen op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminium folie.
  2. Voor dit recept kun je het beste een keukenmachine of een goede blender gebruiken. Je kunt ook alles zelf hakken en mengen, maar dat kost een eeuwigheid.
  3. Doe de gedroogde abrikozen en de gedroogde vijgen in de keukenmachine en hak deze in enkele seconden grof.
  4. Doe alle noten en zaden, de geraspte kokos en het amandelmeel erbij en hak nogmaals enkele seconden. Niet te lang, er mogen grove stukken overblijven.
  5. Splijt met de punt van een mes het vanillestokje open en schraap de merg eruit. Voeg dit toe aan het notenmengsel, samen met de kokosolie, de ahorn siroop, de honing en alle specerijen. Laat nogmaals enkele seconden hakken. Er mogen grovere en fijnere brokken in het mengsel voorkomen.
  6. Schep het mengsel op de bakplaat en spreid het gelijkmatig uit.
  7. Laat de cruesli ongeveer een kwartier bakken totdat de bovenlaag goudbruin kleurt. Schep het mengsel dan om en laat nogmaals een kwartier bakken.
  8. Haal de bakplaat uit de oven. Druk de cruesli met een lepel aan en laat vervolgens goed afkoelen.
  9. Als de cruesli is afgekoeld en de stukjes wat aan elkaar zijn gaan plakken, gebruik dan een lepel om het een beetje op te breken.
  10. Schep de cruesli in een luchtdichte trommel en bewaar het in de koelkast. Gekoeld is het ongeveer een week tot twee weken houdbaar. Lekker met kokosmelk of over een vruchtensalade met kokosroom.
Notities

Voedingswaarde per 100g:
579 Kcal, 25g Koolhydraten (16g suiker, 9g vezels), 11g Eiwit, 47g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *