Kip-Mango Curry

Recept Afdrukken
Kip-Mango Curry
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Pureer de mango met een staafmixer of blender. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui.
  2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de gesnipperd ui toe. Fruit de uitjes met de knoflook.
  3. Voeg de kip toe en roer de blokjes door de pan totdat de blokjes aan alle kanten wit zijn geworden.
  4. Voeg de kokosmelk en de gepureerde mango toe. Blijf regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
  5. Voeg de kerrie, komijn, cajennepeper, zwarte peper, zout en kaneel toe en meng het geheel goed. Schep de cashewnoten er doorheen. Laat even sudderen zodat de saus kan indikken.
  6. Als de saus voldoende is ingedikt, haal de pan dan van het vuur en verdeel de curry in vier porties.
  7. Serveer met kruidige bloemkoolrijst (recept elders op deze website te vinden) en garneer eventueel met koriander, chillivlokken en wat kokosvlokken.
Notities

* Als je gevoelig bent voor nachtschades, laat deze ingrediënten dan weg.

Voedingswaarde per portie:
350Kcal, 12g Koolhydraten, 37 Eiwit, 9g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

2 Comments:

  1. ‘Lekker’ is een understatement. Dit recept is zalig!!! Dankjewel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *