Hartig Zuurkooltaartje

Recept Afdrukken
Hartig Zuurkooltaartje
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de korst:
Voor de vulling
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de korst:
Voor de vulling
Instructies
De korst:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Neem een kleine kom en breek hierin het ei. Voeg de ghee toe en meng het geheel met een vork.
  3. Voeg de droge ingrediënten toe en meng met de vork totdat er een kruimelig mengsel ontstaat. Is het mengsel erg nat, voeg dan wat extra gomasio toe.
  4. Neem steeds een handje van het mengsel, kneed het tot een balletje en druk het vervolgens in een mini taartvorm (eventueel met bakpapier) totdat je de bodem en de zijkanten met deeg hebt bedekt.
  5. Zet de taartvorm met de korst een kwartier in de oven op 200°C en begin ondertussen aan de vulling.
De vulling:
  1. Verhit de kokosolie in een koekenpan. Pers dan de knoflook boven de pan en verhit de knoflook totdat het licht gebruind en geurend is.
  2. Snipper de ui en voeg dit toe aan de pan, samen met de bacon reepjes. Houd het geheel in beweging totdat de bacon lichtelijk knapperig opgebakken is. Haal de pan daarna van het vuur.
  3. Laat de zuurkool zo nodig uitlekken en doe het in een kom. Voeg hieraan de eieren toe, samen met alle kruiden, de inhoud van de koekenpan, de rozijnen en andere eventuele toevoegingen. Meng het geheel goed.
  4. Wanneer de korst klaar is, haal het uit de oven en schep de vulling in de korst. Zet het taartje dan terug in de oven en laat een half uur bakken op 200°C.
Notities

Voedingswaarde per portie (half taartje):
429 Kcal, 14g Koolhydraten, 25g Eiwit, 31g Vet

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

One Comment:

  1. Wat leuk om te lezen dat je nu ook in het Nederlands bent begonnen! Maakt het zoeken van ingrediënten toch een stukje makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *