‘Green Eggs & Bacon’

Recept Afdrukken
'Green Eggs & Bacon'
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Breek de eieren boven een mengkom.
  2. Voeg hier de spinazie, de kokosmelk, alle kruiden en de droge ingrediënten aan toe. Voor een sterkere smaak kun je hier ook een vers teentje knoflook toevoegen.
  3. Gebruik een staafmixer (of een blender) om van het geheel een glad beslag te maken.
  4. Doe wat olijfolie in een koekenpan en laat dit heet worden. Zorg dat de olie goed verdeeld is over de pan.
  5. Giet ongeveer een derde van het mengsel in de koekenpan en laat dit een beetje uitlopen tot een mooi rond omeletje dat niet te dik is (dan gaart het sneller en breekt het minder snel bij het keren). Leg daar een plakje spek bovenop.
  6. Bak de omelet nu ongeveer twee minuutjes op middelhoog vuur. Als de bovenkant lichtelijk gestold is, keer de omelet dan om. Schud de pan eerst wat heen en weer om de omelet los te maken van de bodem. Om de omelet te keren kun je een spatel gebruiken, maar de echte die-hards flippen dat ding natuurlijk in de lucht.
  7. Bak nu de andere kant van de omelet ongeveer twee minuten totdat beide kanten gebruind zijn en de omelet van binnen gaar is.
  8. Haal de omelet uit de pan en herhaal het proces nog een keer of twee met de rest van het beslag.
  9. Serveer warm, eventueel met wat groenten en een likje sesampasta.
Notities

Voedingswaarde per portie:
Energie: 561 kcal, Koolhydraten: 12g (waarvan 2g suikers en 10g voedingsvezel), Vet: 43g, Eiwit: 35g

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *