Gevulde Pompoen

Recept Afdrukken
Gevulde Pompoen
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht
Prep Tijd 45 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem de pompoen en snijd deze door de helft. Plaats de twee helften met het snijvlak naar beneden in een ovenschaal of op een bakplaat. Zet deze vervolgens gedurende 30 tot 45 minuten in de oven totdat het vruchtvlees van de pompoen zacht is geworden. Hoe groter de pompoen, hoe langer dit duurt.
  3. Ondertussen kun je beginnen aan de vulling. Verhit in een grote koekenpan een eetlepel kokosolie. Pers de knoflookteentjes uit in de pan, voeg de gesnipperde uitjes toe en fruit deze totdat ze glazig zijn.
  4. Voeg de spekreepjes en het gehakt toe en en bak het geheel al roerend bruin in ongeveer vijf minuten. Als het vlees gaar is, haal de pan dan van het vuur en laat het staan totdat de pompoen gaar is.
  5. Als de pompoen gaar is, haal het dan uit de oven. Draai beide helften om en schep voorzichtig met een lepel de pitten eruit. Deze kun je weggooien (of bewaren voor iets anders).
  6. Schep voorzichtig met de lepel het vruchtvlees van de pompoen eruit zonder de schil van de pompoen te breken. Het kan helpen om de pompoen in de hand vast te houden (met een ovenhandschoen natuurlijk). Doe het vruchtvlees in een grote kom.
  7. Doe het vlees in de kom bij het vruchtvlees. Voeg hier lijnzaad, hennepzaad, (pistache)noten en alle kruiden/specerijen aan toe. Meng het geheel goed.
  8. Schep de vulling terug in de lege pompoenschillen. Strooi wat extra noten en koriander er bovenop. Strooi eventueel ook wat gemalen geitenkaas erop (als je zuivel verdraagt).
  9. Zet het geheel terug in de oven voor ongeveer 15 minuten.
  10. Serveer de pompoen op zichzelf, of met extra groenten. Bij dit gerecht is vooral rucola erg lekker. Ook de schil van de pompoen is eetbaar.
Notities

*NB: Als je gevoelig bent voor nachtschades, laat de peper dan weg.

Gemiddelde voedingswaarde per portie:
757 Kcal, 23g Koolhydraten (waarvan 4g suikers), 47g eiwit, 54g vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *