Gebakken Sinaasappel Zalm

Recept Afdrukken
Gebakken Sinaasappel Zalm
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Plaats de zalm in een kleine ovenschaal.
  2. Meng in een klein kommetje de olijfolie, sinaasappelsap, rauwe honing, coconut aminos, dilletopjes, knoflook, zout en peper tot een marinade. Proef de marinade en voeg eventueel naar smaak nog iets toe.
  3. Giet de marinade over de zalm en smeer het uit zodat de zalm goed bedekt is. Strooi ter garnering wat amandelschaafsel er bovenop.
  4. Zet de zalm dan in de koelkast en laat het ongeveer 15 minuten marineren. Verwarm ondertussen de oven voor op 190°C.
  5. Bak de zalm ongeveer 30 minuten op 190°C. Als de zalm mooi lichtroze is en gemakkelijk uit elkaar valt, dan is deze gaar.
  6. Lekker met een frisse salade van verse spinazie, wortel, avocado en noten.
Notities

Voedingswaarde per portie (zonder salade):336Kcal, 18g Koolhydraten, 40g Eiwit, 8g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *