Fruitige Vegetarische Lasagne

Recept Afdrukken
Fruitige Vegetarische Lasagne
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de vulling
Voor de 'lasagnebladen'
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de vulling
Voor de 'lasagnebladen'
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de ui, snijd de champignons, snijd de appel in blokjes en de banaan in plakjes.
  2. Verhit de kokosolie in een grote koekenpan. Pers de knoflookteentjes hierin uit en verhit de knoflook totdat het gebruind en geurig is.
  3. Voeg de gesnipperde ui en de kerriepoeder toe en fruit deze samen. Maak ondertussen zo nodig de groentenbouillon klaar.
  4. Voeg de champignons toe en bak deze een paar minuutjes mee met de uitjes. Voeg vervolgens de kruiden, de gesneden appel en de banaan toe en laat deze kort mee verwarmen.
  5. Giet de bouillon erbij. Laat dit even pruttelen (zonder deksel!) en strooi vervolgens de arrowroot poeder over het geheel. Meng goed en laat het mengsel vervolgens in enkele minuten indikken.
  6. Voeg de overige kruiden, de noten en de rozijnen toe. Meng alles goed en laat het nog even verder pruttelen.
  7. Terwijl de vulling verder indikt (wel af en toe roeren!) kun je de lasagne bladen gaan maken. Breek de eieren in een bakje of maatbeker en kluts deze los samen met de kokosmelk, het zout en de kokosmelk.
  8. Verhit in een kleine koekenpan een beetje kokosolie. Giet dan de helft van het eiermengsel erin en laat dit uitlopen. Bak dit als een omelet totdat de bovenkant min of meer is gestold, en keer het dan om. Bak in een paar minuutjes ook de andere kant goudbruin.
  9. Haal terwijl je wacht de andere pan van het vuur en schep de helft van de vulling in een ronde ovenschaal.
  10. Leg de eerste omelet als deze klaar is, in de ovenschaal bovenop het eerste laagje vulling. Schep de tweede helft van de vulling er bovenop. Bak ondertussen een tweede omelet. Deze leg je daar weer bovenop.
  11. Garneer met edelgistvlokken en eventueel geitenkaas (als je wat zuivel verdraagt).
  12. Zet het geheel ongeveer een kwartiertje in de oven.
  13. Haal de lasagne uit de oven, verdeel in porties en serveer met een frisse groene salade.
Notities

Voedingswaarde: Een portie vegetarische lasagne (met geitenkaas) bevat gemiddeld:
236 Kcal, 24g Koolhydraten, 10g Eiwitten, 12g Vet.

 

*Hoewel paleo voeding in principe zuivelvrij is, kunnen sommige mensen zich af en toe best wat zuivel veroorloven. Zuivelproducten die gemaakt zijn van geitenmelk worden over het algemeen beter verdragen dan koemelk omdat het minder lactose bevat, en omdat het eiwitprofiel van geitenmelk dichter in de buurt ligt van moedermelk.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *