Courgetti met Dulse & Avocado Pesto

Recept Afdrukken
Courgetti met Dulse & Avocado Pesto
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de pesto
Voor de courgetti
Voor de garnering
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Voor de pesto
Voor de courgetti
Voor de garnering
Instructies
  1. Rooster kort de pijnboompitten in een droge koekenpan en zet ze daarna apart. Maak ondertussen met behulp van een spiraalsnijder, noodles van de courgette en zet ook deze even apart.
  2. Smelt de ghee in de koekenpan en bak daarin kort de Dulsevlokken op. Zet ook deze apart.
  3. Houd ongeveer een eetlepel van de pijnboompitten apart voor de garnering, en doe alle andere ingrediënten van de pesto in de blender (of gebruik een staafmixer) totdat er een glad mengsel ontstaat.
  4. Verhit in een kleine koekenpan een beetje olijfolie. Pers hierin een teentje knoflook uit. Wanneer de knoflook bruin en geurig is, kun je de cocktailgarnalen toevoegen en in ongeveer drie minuutjes opbakken.
  5. Verhit in een andere koekenpan een beetje olijfolie en roerbak hierin de courgetti ongeveer twee minuten. Ze mogen zacht zijn, maar niet te slap.
  6. Doe de courgetti en de pesto samen in een kom en roer door elkaar. Verdeel de courgetti met pesto vervolgens over twee (diepe) borden.
  7. Garneer de courgetti met wat van de dulsevlokken, drie garnalen en wat pijnboompitjes. Serveer warm.
Notities

Gemiddelde voedingswaarde per portie:
498 Kcal, 12g Koolhydraten, 16g Eiwitten, 42g Vetten

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *