Choco-Chai-Banaan Muffins

Recept Afdrukken
Choco-Chai-Banaan Muffins
Maaltijd Snack, Tussendoortje
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
muffins
Ingrediënten
Maaltijd Snack, Tussendoortje
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
muffins
Ingrediënten
Instructies
  1. Laat een zakje Chai thee trekken in een klein laagje kokend water. Ontpit ondertussen de dadels en verwarm de creamed coconut totdat het zacht is geworden. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Doe de dadels en 5 el van de thee in de keukenmachine of blender. Hak de dadels in enkele seconden grof.
  3. Voeg de eieren, bananen, creamed coconut, cashewpasta, vanille en citroensap toe en zet de keukenmachine aan totdat je een glad mengsel hebt.
  4. Voeg de cacao, amandelmeel, geraspte kokos en baking soda toe. Meng het geheel nogmaals totdat je een glad beslag hebt.
  5. Breek de chocolade in stukjes en doe dit bij het beslag, evenals de noten en de cocoa nibs. Laat dit door de keukenmachine in enkele seconden fijnhakken en door het beslag mengen.
  6. Neem een muffin backvorm voor 12 muffins (of losse muffinvormpjes) en bekleed deze met muffincups. Verdeel dan met een lepel het beslag over de vormpjes.
  7. Laat de muffins ongeveer 30 minuten in de oven bakken op 180ºC. Controleer of ze gaar zijn door een tandenstoker of een vork in een muffin te prikken; als de tandenstoker er schoon uit komt, dan is de muffin gaar.
  8. Laat enkele minuten afkoelen voordat je de muffins uit de bakvorm haalt, ze zijn nog wat zacht. Serveer warm of koud.
Notities

Voedingswaarde per muffin:
239 Kcal, 14g Koolhydraten, 7g eiwitten, 18g vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *