“Chicken du Bacon”

Recept Afdrukken
"Chicken du Bacon"
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Vouw de kipdijfilets open en leg ze neer in een kleine ovenschaal.
  2. Bestrooi de kip met de knoflook, kaneel, gemberpoeder, peper en zout.
  3. Leg op beide stukken kip een gedroogde abrikoos, en daar bovenop optioneel een half schijfje chèvre. Bestrooi dan met wat pijnboompitten en een beetje tijm.
  4. Vouw de kipdijfilets dicht en omwikkel ze ieder met twee plakken ontbijtspek of bacon.
  5. Plaats de kip ongeveer een halfuur in de oven op 190ºC. Controleer daarna of de kip gaar is (geen roze meer). Zo niet, laat ze dan iets langer in de oven.
  6. Serveer met groenten naar keuze.
Notities

Voedingswaarde per portie (= 2 gevulde filets):
445Kcal, 10g Koolhydraten, 45g Eiwitten, 25g Vet.

*Hoewel paleo voeding in principe zuivelvrij is, kunnen sommige mensen zich af en toe best wat zuivel veroorloven. Zuivelproducten die gemaakt zijn van geitenmelk worden over het algemeen beter verdragen dan koemelk omdat het minder lactose bevat, en omdat het eiwitprofiel van geitenmelk dichter in de buurt ligt van moedermelk.

**Indien je gevoelig bent voor nachtschades, laat de zwarte peper dan weg.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *