Bacon Crusted Broccoli Quiche

Recept Afdrukken
Bacon Crusted Broccoli Quiche
Prep Tijd 15
Kook Tijd 30
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 15
Kook Tijd 30
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Neem dan een mini springvorm en bekleed de binnenkant (zowel de onderkant als de randen) met plakken ontbijtspek of bacon. Om te voorkomen dat het spek langs de zijkanten 'instort' of gaat hangen tijdens het bakken, kun je er het beste voor zorgen dat het spek een beetje over de rand hangt. Dit wordt de korst.
  2. Zet de korst ongeveer een kwartier in de oven, en begin ondertussen aan de vulling.
  3. Meng in een grote kom de eieren, de kokosmelk (of amandelmelk), de pesto en de verschillende kruiden.
  4. Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook of wok deze beetgaar. Giet de broccoli vervolgens af.
  5. Snijd de champignons in plakjes en de lente uitjes in stukjes. Voeg deze samen met de broccoli toe aan het ei mengsel en roer alles door elkaar.
  6. Voeg de gomasio, lijnzaad en hennepzaad toe, een deel van de pijnboompitten even eventueel een deel van het geraspte geitenkaas. Meng nogmaals goed.
  7. Haal de springvorm met de korst uit de oven. Verwijder eventueel het aluminiumfolie. Schep of giet dan voorzichtig de vulling in de vorm. Strooi nog wat pijnboompitten er bovenop en eventueel wat geitenkaas.
  8. Zet het geheel terug in de oven en bak ongeveer 30 minuten op 190°C.
  9. Haal de quiche uit de oven. Laat een paar minuten staan en verwijder vervolgens voorzichtig de springvorm. Verdeel de quiche in twee porties en serveer met wat extra groenten.
Notities

N.B. Als je in het bijzonder gevoelig bent voor nachtschades, laat de tomaat en de peper dan weg. Als je een beetje zuivel op z'n tijd verdraagt, dan kun je optioneel de geitenkaas toevoegen.

Voedingswaarde per portie:
433 Kcal, 8g Koolhydraten, 34g Eiwit, 39g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *