Appel-anijs Cake

Recept Afdrukken
Appel-anijs Cake
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rasp de appel en ontpit zo nodig de dadels.
  2. Breek de eieren in een grote kom of maatbeker. Voeg hier de dadels, de kokosolie, de anijs, vanille, kaneel en zeezout aan toe. Gebruik een staafmixer om hiervan een glad mengsel te maken (of doe alles samen in de blender/keukenmachine).
  3. Voeg de kastanjemeel, de appelvezel en de baking soda toe aan het mengsel en schep dit er goed doorheen.
  4. Voeg de geraspte appel toe en schep dit goed door het beslag heen.
  5. Schep het beslag in 2 kleine of 1 middelgrote cakevorm (zo nodig, deze van tevoren invetten of met bakpapier bekleden).
  6. Bak de cake ongeveer 20-30 minuten op 180°C. Prik voor de zekerheid een tandenstoker in de cake, als deze er schoon uit komt dan is de cake gaar.
  7. Serveer de cake koud of warm. De cake kan in de vriezer worden bewaard.
Notities

Gemiddelde voedingswaarde per portie:
172 Kcal, 9g Vet, 19g koolhydraten, 4g eiwit.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *