Review: Nuts About Nature

I’m nuts about nuts! In fact, I’m probably just nuts, full stop.
But let’s stick to the topic, shall we?

Ja, ik maak er absoluut geen geheim van dat ik gek ben op noten. Als je mijn foto’s, posts en recepten een beetje volgt dan is je dat waarschijnlijk niet ontgaan. Ik strooi ze over mijn ontbijt, ik neem ze mee als snack, ik verwerk ze in allerlei baksels en gerechten…En daar heb ik alle reden toe!
Noten zijn namelijk niet alleen erg lekker, maar ze zijn ook makkelijk, veelzijdig en bovendien hebben ze een erg hoge nutriëntendichtheid. Gezonde vetten, extra eiwitten, vezels en veel verschillende vitamines en mineralen; met een kleine portie noten krijg je dus al een flinke portie energie en belangrijke voedingsstoffen binnen. Dat zijn geen twee vliegen in één klap, dat is een hele zwerm! Maar voordat de bioloog in mij aan de haal gaat met deze analogie, let’s get back to business.

Nuts about nature

Misschien ben je ze al tegengekomen in de supermarkt of misschien heb je ze op het internet voorbij zien komen; de vrolijke nootjes van Nuts About Nature. Hiervan zijn er verschillende varianten verkrijgbaar. Zo zijn er stazakken van 150 gram met mixen van noten, zaden, bonen en gedroogd fruit, maar er zijn ook multipacks met kleinere portieverpakkingen nootjes en snackmixen van 50 en 25 gram. Onlangs kreeg ik van Nuts About Nature een flink pakket toegestuurd met allerlei verschillende noten en notenmixjes om voor jullie te reviewen. Als ik daar niet nuts van word….In a good way 😉

 

Review

 

Mix – Noten & Bessen, geroosterd en ongezouten
Deze variant bestaat uit een heerlijke melange van amandelen, hazelnoten, cranberries en goji bessen. De noten in deze mix zijn geroosterd en ongezouten, waardoor ze lekker knapperig zijn en de oorspronkelijke smaak van de noten goed naar voren komt. De bessen zijn licht gezoet met ananassap concentraat en de combinatie van de noten met het zoete en fris-zure van de bessen vind ik erg lekker. Maar ik had ook niet anders verwacht; ik ben altijd al fan geweest van cranberrymix en de Goji-bessen passen hier qua smaak perfect bij.
De Noten & Bessen snackmix is verkrijgbaar in stazakken van 150 gram, maar ook in singles van 50 gram. Deze zijn perfect om overal
mee naar toe te nemen (bij mij is deze als eerste meegegaan
in de sporttas) voor een verantwoorde snack.

 

Mix – Noten & Pitten, geroosterd en ongezouten
Deze snackmix is een melange van amandelen, cashews, gedroogde abrikoos en pompoenpitten. Ook hier komt de smaak van de noten goed naar voren, en de zoete stukjes abrikoos combineren perfect met de zachte smaak van de cashewnoten. Persoonlijk ben ik geen groot fan van pompoenpitten, maar de combinatie van smaken is wel goed.
Voor de strikte Paleo-foodie is deze mix minder geschikt vanwege de toevoeging van rijstebloem. Ben je overgevoelig voor sulfieten dan kun je deze mix beter ook even overslaan, maar dat is bij de meeste producten met gedroogde abrikoos het geval. Is dit voor jou allemaal geen issue, dan is dit mixje heerlijk als topping op de smoothie-bowl, door de salade of gewoon uit het vuistje. Ook van deze variant zijn er stazakken en singles verkrijgbaar. Ideaal! Als je strikt volgens het Paleo principe eet, of als je overgevoelig bent voor (pseudo)graansoorten, dan kun je dus beter een van de andere varianten kiezen.

 

Mix – Noten & Bonen, geroosterd
Deze melange heeft mij zeer aangenaam verrast! Ik heb jarenlang stikt volgens het Paleo principe gegeten om o.a. mijn darmklachten onder controle te krijgen, en derhalve heb ik alle peulvruchten inclusief pinda en soja vermeden. Mijn darmen hebben hierdoor de tijd gekregen om te herstellen en sinds kort ben ik aan het experimenteren met het herintroduceren van bepaalde voedingsmiddelen. Omdat ik onlangs met succes de pinda-proef heb doorstaan, heb ik speciaal voor deze mix besloten om te kijken of het met de sojaboon ook goed gaat. En hallelujah, dat deed het! En blij toe, want deze melange is werkelijk goddelijk! Hartig, knapperig en met een klein beetje zout.
Los van het feit dat ik ontzettend heb genoten van deze snackmix, ben ik ook erg blij dat ik weer een stapje heb kunnen maken richting meer flexibiliteit in mijn voeding. Er zijn nog steeds verschillende redenen waarom ik niet plotseling allerlei soja-producten in mijn eetpatroon zou gaan opnemen, maar het is fijn om te weten dat ik het dus ook niet meer angstvallig uit de weg hoef te gaan.
Als je dus een boontje op z’n tijd kunt verdragen, dan is deze mix zeker een aanrader! Ook deze mix is verkrijgbaar in stazakken en singles, enne…ook erg lekker door de salade!

Portieverpakkingen

Amandelen, geroosterd en ongezouten
Amandelen zoals amandelen horen te smaken! En doordat deze nootjes verkrijgbaar zijn in kleine portieverpakkingen van 25 gram, heb je altijd je dagelijkse portie noten bij de hand. Of dat nu een snelle toevoeging is aan een maaltijd, of een compact, gezond tussendoortje voor onderweg.

Cashews, geroosterd en ongezouten
Ik ben gek op de zachte, bijna romige textuur van cashews. Om nog maar te zwijgen van de licht-zoete smaak die op zichzelf al heerlijk is, maar ook perfect te combineren is met verschillende gerechten. Ook deze nootjes zijn als portieverpakking verkrijgbaar. Makkelijk om mee te nemen, of om eens bij de wokgroenten gooien.

Pinda’s, gebrand en ongezouten
Kleine zakjes pinda’s doen me nog altijd denken aan het vliegtuig. Gelukkig heb ik daar hele fijne associaties bij! Pinda’s zijn natuurlijk geen noten, maar peulvruchten. Voor de strikte Paleo-foodies is deze snack dus niet geschikt. Maar……zoals ik al eerder heb opgenoemd, heb ik onlangs voor het eerst sinds jaren weer eens zonder buikpijn pindakaas gegeten. En jawel, ook deze “nootjes” gingen er heel goed in. Heerlijk gebrand en ongezouten waardoor je de échte pinda smaak goed proeft!

Conclusie

Ben je net als ik gek op noten en word je erg blij van gezonde tussendoortjes die niet alleen lekker, maar vooral ook lekker praktisch zijn, dan kan ik je de producten van Nuts About Nature zeker aanbevelen! Niet elke variant is helemaal Paleo-proof, maar er is voor ieder wat wils.

En als je de nootjes zelf zou willen proberen dan hoef je ook niet ver te zoeken; ze zijn gewoon te koop bij Albert Heijn, Hoogvliet en Plus. Kortom: hier word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *