Review & Recept: Ridiculously Good!

Chocoholics, unite!
img_2359Ik ga er even vanuit dat jullie over zo’n sterk ontwikkelde chocolade-radar beschikken dat ik jullie niets nieuws vertel als ik zeg dat Ridiculously Good echt belachelijk goede bonbons maakt. En dan niet alleen lekker, maar ook echt guilt-free. Geen toegevoegde troep, geen buikpijn, geen schuldgevoel…alleen maar de beste biologische, rauwe chocolade met heerlijke vullingen en interessante combinaties van smaken. Misschien is het voor jou ook geen nieuws als ik je vertel dat er een nieuwe smaak in aantocht is. Maar zelfs als dit voor jou allemaal een bekend verhaal is, dan heb ik toch iets nieuws voor je. Een recept waar iedere chocolade liefhebber spontaan een gelukstraantje van wegpinkt. Nu gok ik dat je als echte chocolademonster al aan het scrollen bent geslagen. Prima, ik zie je zo. Ik vertel eerst nog even iets over de bonbons voor degenen die nog niet op de hoogte waren van deze hemel op aarde.

Ridiculously Good

ridiculouslygood-logoDat gezond, lekker en duurzaam heel goed samen kunnen gaan, dat weten wij natuurlijk allang. Gelukkig hebben ze dat bij Ridiculously good ook begrepen, en hebben zij ons gezegend met drie verschillende varianten overheerlijke bonbons. Gemaakt met alleen pure ingrediënten en biologische, rauwe cacao uit Equador, wat inhoudt dat alle vitamines, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen intact blijven. Zo zijn deze bonbons geschikt voor iedereen die rauw, vegan en biologisch eet, maar ook voor iedereen die gluten, zuivel, geraffineerde suikers en soja vermijdt. Doe jij ook een vreugdedansje?Bovendien is zelfs de verpakking niet alleenleuk om naar te kijken, maar ook nog eens milieuvriendelijk.

De smaken

Ridiculously Good bonbons waren tot voor kort alleen verkrijgbaar in de smaken Creamy Coconut en Rich Almond & Date. Inmiddels is er een derde smaak bij gekomen: Jolly Apricot & Ginger. De smaken zijn intens en puur, wat niet gek is met pure ingrediënten.

De review

Ik mocht van Ridiculously good alle smaken proeven, om er vervolgens een leuk receptje mee te bedenken. Uiteraard hoort bij al dat gezwoeg in de keuken ook een goed schort en wat positieve keuken-vibes, en laat Ridiculously Good ook daaraan gedacht hebben.

img_4765De smaak Creamy Coconut was de eerste smaak die ik probeerde, en dit was meteen een schot in de roos. Ik wist dus al deze smaak mij zou kunnen bekoren, maar ik heb het toch nog maar een keertje geprobeerd om er zeker van te zijn. En jahoor..deze bonbon doet denken aan een bounty, maar de smaak is meer verfijnd (wat op zich logisch is, je tong wordt immers niet weggeschroeid door kilo’s suiker). Ik ben nog steeds fan, en dit blijft voor mij de favoriet.

img_9297-e1434823131129De smaak Rich Almond & Date is een heerlijke combinatie van chocolade met amandelen en de zoeten, caramal-achtige smaak van dadels. De bonbon heeft een stevige bite door de dikke, knapperige laag chocolade en door de amandel die er als geheel in zit. Lekker!

ridiculouslygood_gingerEn dan de nieuwste smaak, Jolly Apricot & Ginger. Ik was er een beetje huiverig voor, gember kan immers al gauw teveel zijn en dat drukt de andere smaken dan weg. Ik was echter aangenaam verrast, de gember complimenteerde de zoete smaak van abrikoos en de pure chocolade maakte het geheel af. Zeker een aanrader!

Het recept

img_2376En dan het moment van de waarheid. Met mijn mooie schort aan en met een pen en notitieblok in de aanslag heb ik een concept in elkaar geknutseld, waarop ik samen met mijn Partner in Crime de keuken in ben gedoken. Ik zal eerlijk bekennen dat ik even terugschrok toen ik gevraagd werd om de bonbons in een recept te verwerken, omdat deze chocolaatjes in mijn optiek al perfect zijn op zichzelf. Desondanks ben ik de uitdaging aangegaan en ik moet zeggen, volgens mij heb ik mezelf overtroffen! Deze brownie doet z’n naam eer aan, het is echt Ridiculously Good! Het resultaat is uiteindelijk verslonden bij het kerstontbijt, en is zelfs goedgekeurd door mijn non-paleo familieleden. Dat wil wat zeggen! Ik heb er bewust voor gekozen om de chocolade niet mee te bakken, om alle voordelen van de rauwe chocolade te behouden. De rest van de brownie is uiteraard Paleo-vriendelijk. Met recht een not-so-guilty pleasure! Ik zal je niet langer in spanning houden…. Wel een vriendelijk verzoek om, als je het recept probeert, mij te laten weten wat je ervan vindt!

 

Recept Afdrukken
Ridiculously Good Brownie
Prep Tijd 15 minutes
Kook Tijd 20 minutes
Porties
porties
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minutes
Kook Tijd 20 minutes
Porties
porties
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt ondertussen in een pannetje op laag vuur, de pure chocolade samen met de ghee. Blijf wel roeren terwijl je dit doet.
  2. Doe de cashewpasta, de dadels (ontpit!), de eieren, de koffiepoeder en de vanille samen in de blender totdat er een redelijk glad mengsel is ontstaan. Voeg er vervolgens het chocolademengsel aan toe en meng alles goed met de blender.
  3. Doe de kastanjepuree, de tijgernotenmeel, de kokosmeel, de kokosrasp, de cacao, het zout, het citroensap en de baking soda samen in een grote kom. Schep het geheel goed door elkaar.
  4. Voeg het meelmengsel en het chocolademengel bij elkaar in de grote kom en gebruik een mixer om alles goed te mengen totdat je een beslag hebt zonder klontjes.
  5. Vet een brownievorm (22cm) in of bekleed het met bakpapier. Schep hier vervolgens het beslag in, verdeel het beslag goed en strijk het glad. Zet dit vervolgens 20 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de toppings klaar. Smelt de chocolade samen met de santen, kokosolie en vanille. Dit wordt het glazuur. Hak op een snijplankje de twee bonbons in stukjes. Dit wordt het strooisel.
  7. Als de brownie klaar is, haal het dan uit de oven en laat het even afkoelen voordat je het uit de vorm haalt. De binnenkant mag best nog een beetje zacht zijn.
  8. Als de brownie voldoende is afgekoeld om het uit de vorm te halen zonder dat het breekt, haal het dan uit de vorm en leg het op een bord of een snijplankje. Gebruik een lepel om het glazuur over de brownie te "drizzelen". Strooi vervolgens de stukjes bonbon er overheen zodat deze vastplakken aan het glazuur.
  9. Verdeel de brownie in 9 (of meer, kleinere) stukken. Serveer warm of koud. Enjoy!
Notities

Gemiddelde voedingswaarde per portie (indien de brownie in 9 stukken verdeeld is):
815 Kcal, 64g vet, 112g Koolhydraten, 21g eiwitten.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *