Review: Lovechock!

Review: Lovechock Raw Organic Chocolate


In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kan geluk wel degelijk per post arriveren. Ik zal je vertellen dat mijn hart echt even oversloeg en ik een licht gefladder in mijn buik voelde toen ik mijn brievenbus opendeed en daarin een groot, bruin pakketje vond met daarop de woorden: Lovechock – Happiness inside.

Het is heel goed mogelijk dat ik een van de weinigen ben die tegenwoordig nog een zwak heeft voor ouderwetse brievenpost. Wat ik in elk geval zeker weet, is dat ik niet de enige ben die een zwak heeft voor goede chocolade. Ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat niemand mij erom zal veroordelen dat ik ongeveer zes pirouetten heb gedaan met het pakketje onder mijn arm, terwijl ik naar mijn voordeur liep. Het moge bekend zijn dat ik voor mijn eerst officiële review, een ontzettend moeilijke taak toebedeeld heb gekregen. Ik mag namelijk niet één, niet twee, maar TIEN verschillende Lovechock varianten proeven en vergelijken. Het leven is zo zwaar…

Over Lovechock

Lovechock is een merk chocolade dat wat meer liefde en geluk de wereld in wil brengen. Natuurlijk zou je kunnen stellen dat het simpelweg produceren van meer chocolade al een perfecte manier is om dat te bereiken, maar er is meer. Lovechock maakt de chocolade van biologische, rauwe cacao uit Ecuador waar de boeren ook nog eens een eerlijke prijs voor ontvangen. En voor het geval je nu denkt; en het milieu dan? Geen zorgen, Lovechock heeft overal aan gedacht. Niet alleen de cacao is duurzaam, maar zelfs de verpakking van de chocolade is 100% milieuvriendelijk. Wat jouw eigen gezondheid betreft; alle ingrediënten zijn rauw en biologisch, wat inhoudt dat alle vitamines, mineralen en antioxidanten behouden zijn. Inderdaad, ook de ‘liefdesstofjes’. Blijkbaar is deze chocolade dus niet alleen goed voor jouw eigen gezondheid, maar ook voor dat van de mensen om je heen 😉

De Producten


Lovechock heeft inmiddels aardig wat producten om uit te kiezen. De Lovechock repen zijn zo ongeveer wat ik ‘funsized’ zou noemen, maar ze zijn waarschijnlijk van het perfecte formaat om met iemand te delen. Althans, als je in staat bent om er afstand van te doen voordat je zelf alles verslonden hebt. Lovechock is ook verkrijgbaar als tablets. Deze chocoladetabletten combineren de beste rauwe chocolade met superfoods en in sommige gevallen mylk (plantaardige melk), wat tot verrassende combianties leidt. De mylk varianten zijn in het bijzonder geschikt voor degenen onder ons die houden van melkchocolade maar die zuivel niet zo goed verdragen. En last but not least, van Lovechock zijn ook ‘Rocks’ verkrijgbaar. Dit zijn kleine hapjes van noten en/of fruit in een laagje rauwe chocolade met allerlei superfoods. Hoewel ik de laatste categorie niet zal gaan testen voor deze review, is het natuurlijk nooit weg om te weten wat je opties zijn, toch?

 

De Kanshebbers

Zoals ik al eerder heb opgenoemd, ontving ik onlangs een prachtig pakket met wel tien verschillende varianten Lovechock om uit te proberen en voor jou te reviewen. Het was een zware taak, maar ik ben de uitdaging aangegaan en ik heb dapper mijn zoete lot aanvaard. De zes repen die ik heb getest zijn: Mulberry/Vanilla, Cherry/Chili, Pecan/Maca, Almond/Fig, Pure Nibs and Goji/Orange. De vier tabletten: Sweet nibs & Sea salt, 93%, Mylk, Almond & Mulberry and Mylk, Cranberry & Buckwheat. Lord have mercy on my soul.

De Review

 

Lovechock repen:

 

Cherry/Chili – Dit was de eerste reep die ik probeerde, op verzoek van mijn volgers. Ik zal eerlijk bekennen, het zou niet mijn eerste keus zijn geweest. Ik houd van kersen, maar ik ben niet zo gek op pittige smaken. Desondanks; de zoetzure kersen gecombineerd met de verwarmende chili was een aangename verr
assing. Zeker op een koude, winterse dag met een dampende kop koffie. De chocolade was relatief zacht van textuur, zeker voor rauwe chocola. Ik had het iets kruimeliger verwacht. Als je houdt van verrassende combinaties en een pittige bite, dan is dit voor jou een aanrader.

Mulberry/Vanilla – Dit is de enige Lovechock reep die ik al eens eerder had geprobeerd. En met ‘geprobeerd’ bedoel ik ‘verslonden’. Vaak. Deze variant was eigenlijk al een winnaar nog voordat ik de wikkel eraf scheurde. De reep is iets meer crunchy dan andere varianten, de stukjes moerbei hebben een toffee-achtige smaak en de reep doet mij ergens denken aan een Cadburry Crunchie bar. En laat dat nu een van de weinige snoepjes zijn die ik vroeger altijd erg lekker vond, en die ik nu nog weleens mis. Hoe geweldig de andere smaken ook mogen zijn, deze reep zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart…eh, maag.

 

Almond/FigOh mijn hemel! Deze Lovechock is wederom bewijs dat fruit, noten en chocolade een match made in heaven zijn. De vijgen in deze reep geven de chocolade een zoetje die je eigenlijk niet zou verwachten bij een reep met meer dan 80% cacao en amandelen geven de reep een crunchy bite. Maar wat ik nog het meest verrassend vond, was een milde marsepijnachtige nasmaak. Ik gok dat de amandelen hier een rol in hebben gespeeld. Maar echt, deze smaak is meteen aanzienlijk omhooggeschoten in de rangorde. Love it!


Pure NibsAls je al fan bent van pure chocolade, dan zal deze reep jou zeker kunnen bekoren. De chocolade is heeft een diepe, intense smaak met z’n 81% cacao, en er zitten crunchy stukjes cacaoboon in verstopt die de reep een verrassende bite en body geven. Een flinke shot intense, donkere chocolade, straight up. Als je het mij vraagt, is dit pure chocolade zoals het bedoeld is. En nog beter in combinatie met een goeie, sterke espresso!

Goji/OrangeChocolade en sinaasappel is geen nieuwe combinatie. Sterker nog, ik heb een lichte trauma overgehouden aan die chocolade-sinaasappel snoepjes met die veel te sterke, chemische sinaasappelsmaak. Ik heb deze trauma nooit echt van me af kunnen schudden, tot vandaag. Toegegeven, het eerste stukje stopte ik met enige huivering in mijn mond. Maar toen ik mijn tanden in de pure, donkere chocolade zette en de zacht frisse sinaasappelsmaak mijn smaakpapillen bereikte, verscheen er toch een glimlach op mijn gezicht. En toen kwamen de gojibessen tevoorschijn! Ik had verwacht dat ze een beetje chewy zouden zijn, maar ze bleken de reep juist van een meer crunchy bite te voorzien. Een hele andere dimensie die echt goed samenging met de sinaasappel. Ik zeg niet dat deze reep meteen een favoriet wordt, maar ik zal deze smaakcombinatie in elk geval niet meer afslaan als het op mijn pad komt. Score!

Pecan/Maca – Dames en heren, wederom een reep die een sprintje trekt en aan kop verschijnt in de race. Van deze reep heb ik echt genoten, niet alleen omdat chocolade en noten altijd goed samen gaan, maar ook omdat maca van zichzelf een soort caramelachtige smaak heeft. En als dat nog niet genoeg is, dan zal ik je er ook nog even op wijzen dat maca ook nog eens veel gezondheidsvoordelen heeft. Afgezien van de vele vitamines, minderal en anti-oxidanten, schijnt het ook je hormonen uit te balanceren en een positieve invloed te hebben op je stemming en je energieniveau. Dit in combinatie met de andere voordelen van het eten van rauw chocolade, maakt deze reep echt een lifesaver!

 

De tabletten:

 

Sweet nibs & Sea saltDeze variant zal je smaakpapillen zeker intrigeren. Voor mij heeft het in elk geval goed gewerkt. De zachte, lichtelijk brokkelige donkere chocolade gecombineerde met de zoete, caramelachtige smaak van dadels is een droom die uitkomt. De zintuigen worden vervolgens weer subtiel wakker geschud door de crunchy cocoa nibs en de kristallen zeezout. Decadent!

93%Deze reep extra pure rauwe chocolade bestaat uit minimal 93% cacao, wat het des te meer verrassend maakt dat de textuur nog zo romig en zacht is. Als ik chocolade eet, dan is het meestal 99% of zelfs 100%. Je kunt er dus vanuit gaan dat ik een kenner en liefhebber ben van bittere chocolade. Over het algemeen wordt chocolade brokkeliger naar mate het meer cacao bevat. Deze reep was echter romig en intens, maar nog net zoet genoeg om toegankelijk te zijn voor degenen die normaliter chocolade eten met een wat lagere percentage.

Mylk, Almond & Mulberry – Wacht even…Heb ik me al die tijd druk zitten maken over hoe ik in vredesnaam ga kiezen tussen mijn twee favoriete repen, en nu blijkt gewoon dat Lovechock beide smaken heeft gecombineerd in een enorme tablet end dat daar ook nog eens hazelnoot mylk aan toegevoegd is om het net zo romig te maken als een reep melkchocolade? Oh lordy, I think I’m in love! Hier geen verrassingen, ik hoef niet eens de verpakking open te maken om to weten te komen dat dit mijn reep is. Zacht, zoet en honingzoet gecombineerd met crunchy stukjes noot….need I say more?

Mylk, Cranberry & Buckwheat – Ik wist niet echt wat ik hiervan moest verwachten, maar ik zal je vertellen dat ik na het proberen van deze smaak, snel naar de Ekoplaza ben gehold om twee extra tabletten te kopen om met de kerst aan mijn schoonzusjes te geven. Ik ben echt blij dat Lovechock met het geniale idee is gekomen om mylk toe te voegen aan hun chocoladerepen, het is zo fijn! Deze zachte, romige chocoladetablet combineert cacao met de zoete en licht frisse cranberries en crispy stukjes boekweit. Als je op zoek bent naar een intrigerende combinatie die jouw zoete trek stilt, dan is dit de reep voor jou!

 

Het Vonnis

 

Aangezien ik twee producten heb geprobeerd, mag ik ook twee winnaars uitkiezen, toch? Hee, het is mijn feestje.
Voordat ik mijn oordeel bekend maak, wil ik nog wel even in het algemeen zeggen dat ik ook de verpakking van deze repen heel tof vind. De buitenkans is aards en simpel, en bij het openvouwen komt een vrolijk gekleurd schouwspel tevoorschijn. En dan zit er ook nog bij elke verpakking een briefje met een leuke, positieve spreuk. Lovechock heeft echt z’n best gedaan om te zorgen dat zij hun slogan waarmaken: happiness inside!
Goed, ik zal je niet langer in spanning houden…

 

Hoewel elke reep en tablet heerlijk en uniek is, heb ik met zorg twee varianten geselecteerd als winnaars van mijn grand review.
Mijn nieuwe favoriet onder de Lovechock repen is de Pecan/Maca reep, met de goddelijke combinatie van knapperige nootjes en toffee-achtige maca. Het was een moeilijke beslissing met zoveel waardige deelnemers, maar de extra gezondheidsvoordelen hebben toch deze reep over het randje geholpen. Wat de tabletten betreft ga ik toch echt voor de Almond/Mulberry variant. Moet ik dat nog uitleggen?

Maar hee, je kunt mij op mijn word geloven, maar je kun took zelfs maar het kleinste beetje twijfel over mijn oordeel gebruiken als legitiem excuus om zelf alle varianten in huis te halen en zelf te proberen. Het liefst nog twee keer, gewoon voor de zekerheid. Ik hoor graag wat jij ervan vind.

Lovechock is verkrijgbaar in de meeste natuurwinkels, maar ook in verschillende webshops. Check de website www.lovechock.com om erachter te komen waar je allemaal aan deze repen kunt komen.

2 Comments:

  1. Hey Carolien,

    Ik vond de reep ook echt heel erg lekker!!

    Groetjes kel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *