Eindelijk Erwtensoep!

Ik ben zo blij!
Er zijn weinig gerechten die ik echt mis van vóór mijn overstap op de Paleo voedingswijze, maar als de winter in de lucht hangt dan wil ik niets liever dan een dampend bord snert. En dan het liefst ook klaargemaakt door mijn moeder, the way only she knows how.
Maar helaas passen peulvruchten dankzij beaalde anti-nutrienten niet binnen het Paleo principe. Hoewel mijn darmen zeker een vreugdedansje doen, doet het toch altijd een beetje pijn om mijn geliefde, oerhollandse comfort-food aan mijn neus voorbij te laten gaan. Pompoensoep is ook heel lekker hoor, maar toch….

En toen stuitte ik op een recept van EetPaleo, waar de snert werd gemaakt op basis van knolselderij. Ik was wat skeptisch (hoe kun je in vredesnaam erwtensoep maken zonder erwten? Blasphemy!), zeker gezien het feit dat ik zelf niet zo dol ben op knolselderij, maar na een maandje wikken en wegen liep ik vanmorgen door de groenteafdeling en liet ik toch maar een enorme knolselderij in mijn karretje vallen. Tsjah, voor die 99 cent…

Als bouillon heb ik de kippenbouillon van ‘de Kleinste Soepfabriek’ gebruikt. Dit is tot dusver de beste die ik heb kunnen vinden, helemaal biologisch, en er zit niets in wat er niet in hoeft (of hoort) te zitten.
Ik heb gekozen voor broccoli en boerenkool om aan mijn dagelijkse portie groen te komen, en dit blijkt de smaak ook zeker ten goede te komen!
Wat de worst betreft, ik heb nog geen rookworst kunnen vinden dat helemaal Paleo-proof is, maar de biologische rookworst van de AH is in elk geval gluten- en lactosevrij.

1287151282499

De soep was eigenlijk zo klaar, veel sneller dan echte erwtensoep. En tot mijn verrukking bleek het ook nog echt naar erwtensoep te smaken!
Jullie begrijpen, ik ben helemaal blij, zo kom ik de winter wel door!
Ik hoop dat jullie er net zo van kunnen genieten als ik. Ik ga nog een portie opscheppen! Cheers!

Recept Afdrukken
Paleo Snert
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Snijd de broccoli in roosjes, de winterpeen in plakjes, de prei in ringen en snipper de ui.
  2. Neem een grote soeppan en doe hierin een scheutje olijfolie. Bak hier vervolgens de spekjes in uit. Als de spekjes klaar zijn, schep ze dan uit de pan en zet ze even apart. Laat het spekvet in de pan zitten.
  3. Pers de knoflook uit in de soeppan en voeg de gesnipperde uitjes toe. Fruit zo de uitjes in het spekvet. Voeg daarna de knolselderij en de broccoliroosjes toe en laat deze ook even goed doorwarmen.
  4. Voeg de boerenkool toe en giet er vervolgens de kippenbouillon en water bij. Zet de deksel op de pan en laat in ongeveer een kwartiertje gaarkoken.
  5. Gebruik een staafmixer om het geheel goed te pureren. Roer vervolgens de wortel, de prei en de spekjes door de soep en laat het geheel ongeveer vijf minuten doorkoken.
  6. Voeg eventueel naar smaak zout en peper toe (ik vond het zelf niet nodig). Serveer eventueel met een biologische rookworst zonder toevoegingen.
Notities

Voedingswaarde per portie:
323 Kcal, 20g Koolhydraten, 16g Eiwit, 19g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *