Recept: Carrot Cake Brownies

Carrot cake. De naam spreekt nu niet echt tot de verbeelding. Groenten in m’n taart? Nee dankje. Wat als ik je zou vertellen dat wortelen vele malen zoeter zijn dan aardbeien?
Waarschijnlijk als ik je deze brownie zou voeren, zou die niet eens merken dat er wortel in zat. Sterker nog, ik heb het uitgeprobeerd. Goedgekeurd door mijn non-paleo vriend, die kennelijk ook niets in de gaten had.

De lieflingstaart van mijn vader, dus het werd hoogtijd om een Paleo versie in elkaar te draaien. Er zijn een aantal experimenten aan vooraf gegaan, maar ik ben erg tevreden met het resultaat. En plat genoeg voor de brievenbus! 😉

Lekker als ontbijt, lunch, snack, ach, gewoon altijd. Prima in te vriezen, makkelijk om mee te nemen, en stiekem nog wat groenten naar binnen werken ook. Wat wil je nog meer?
Bacon. Ja ok.

Recept Afdrukken
Carrot Cake Brownies
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
brownies
Ingrediënten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
brownies
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190ºC. Snijd de appel in partjes, maak de wortelen schoon en snijd de topjes eraf, was de sinaasappel.
  2. Rasp de wortelen en de appel fijn in een grote kom. Rasp vervolgens de schil van de hele sinaasappel en voeg dit bij in de kom.
  3. Ontpit de dadels en doe deze in een kleine, magnetronbestendige kom. Pers vervolgens het sap van de sinaasappel uit boven de dadels, en druk de dadels aan zodat deze onder het sap liggen. Verwarm anderhalve minuut in de magnetron.
  4. Doe de geraspte appel, wortel en sinaasappelschil samen met de dadels (en sap) in de keukenmachine en laat in enkele seconden mengen en fijnhakken.
  5. Voeg de eieren, de kokosolie, kaneel, nootmuskaat, kardemom en gember toe en laat de keukenmachine nogmaals het geheel goed mengen.
  6. Voeg de amandel-, kokos-, en kastanjemeel, de geraspte kokos, de appelvezel, het zout en de baking soda toe. Meng opnieuw.
  7. Voeg een deel van de walnoten toe en laat de keukenmachine deze fijnhakken en door het beslag verspreiden. Voeg daarna de rozijnen toe en schep deze door het beslag.
  8. Neem een grote, rechthoekige ovenschaal (of twee kleine), bekleed deze met bakpapier en schep het beslag erin. Verspreid het beslag en strijk het glad. Garneer met de rest van de walnoten.
  9. Zet ongeveer 60 minuten in de oven op 190ºC. De brownie is nog vrij zacht als het uit de oven komt, maar een prikker moet er wel droog uit komen.
  10. Laat goed afkoelen voordat je de brownie in stukken snijdt. Wat overblijft kun je invriezen.
Notities

Gemiddelde voedingswaarde per portie (als je de brownie in 15 porties hebt verdeeld):
178Kcal, 16g Koolhydraten, 5g eiwit, 11g vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *