Recept: Gevulde Pompoenwraps

Voor velen is het ontbijt een struikelblok bij het overstappen op een voedingswijze zonder granen en zuivel. Eieren zijn geliefd en gemakkelijk voor een goed begin van de dag, maar elke dag eieren met spek wil soms nog wel eens gaan vervelen (wat, spek vervelen?!).
Zo af en toe slaat de inspiratie toe en geef ik een andere draai aan een basisrecept, en zo af en toe komt er ook daadwerkelijk iets leuks uit. Overigens is dit recept niet gebonden aan tijdstippen vóór tien uur ’s ochtends. Het is gewoon lekker 😉

Recept Afdrukken
Gevulde Pompoen Wraps
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
Wraps
Ingrediënten
Voor de wraps
Voor de vulling
Prep Tijd 10 Minuten
Kook Tijd 10 Minuten
Porties
Wraps
Ingrediënten
Voor de wraps
Voor de vulling
Instructies
  1. Doe in een maatbeker alle ingrediënten voor de wraps bij elkaar (behalve de ghee). Maak hier met een staafmixer (of blender) een glad beslag van.
  2. Verhit in een kleine koekenpan de ghee op middelhoog vuur. Laat het gesmolten vet uitlopen in de pan zodat de bodem goed ingevet is.
  3. Giet ongeveer 1/4 van het beslag in het midden van de pan. Laat het mengsel dan uitlopen door de pan te kantelen totdat de bodem van de pan is bedekt met een dunne laag beslag. Het moet eigenlijk een hele dunne pannenkoek worden.
  4. Als het beslag aan de bovenkant gestold is en belletjes krijgt (dit gaat heel snel met zo'n dun pannenkoekje), keer de wrap dan voorzichtig om met een spatel.
  5. Laat in ongeveer een halve minuut garen en breng de wrap dan voorzichtig over op een groot bord.
  6. Doe zo nodig wat extra ghee in de pan en herhaal dan de bovenstaande stappen nog drie keer met de rest van het beslag.
  7. Als de wraps klaar zijn, doe dan het ontbijtspek/bacon in de pan en bak dit op totdat het knapperig is. Haal daarna de pan van het vuur.
  8. Beleg de wraps met stukjes sla, komkommer, en avocado. Verkruimel hierover de bacon en strooi er wat pijnboompitjes bovenop (eventueel eerst nog geroosterd). Voeg eventueel ook nog wat stukjes chevre toe.
  9. Rol de wraps voorzichtig op en serveer warm of koud.
Notities

Voedingswaarde per portie (=1 gevulde wrap):
262Kcal, 4g Koolhydraten, 17g Eiwitten, 23g Vet

*Hoewel paleo voeding in principe zuivelvrij is, kunnen sommige mensen zich af en toe best wat zuivel veroorloven. Zuivelproducten die gemaakt zijn van geitenmelk worden over het algemeen beter verdragen dan koemelk omdat het minder lactose bevat, en omdat het eiwitprofiel van geitenmelk dichter in de buurt ligt van moedermelk.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *