Recept: Paleo Bananenbrood

Daar zijn ze dan eindelijk, DE befaamde Caro’s Kitchen bananenbroodjes.

Recept Afdrukken
Paleo Bananenbrood
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
broodjes (à +/- 200g)
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 45 minuten
Porties
broodjes (à +/- 200g)
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Ontpit de dadels en doe deze samen met vier eetlepels lauwwarm water in de keukenmachine. Hak deze in enkele seconden grof.
  3. Voeg de eieren toe, samen met de kokosolie (60 ml, of ongeveer 2 flinke eetlepels als het gestold is), de kokosmelk, vanille, citroensap, kaneel, nootmuskaat, gember, piment en zeezout. Pel de bananen en voeg deze ook toe. Laat vervolgens de keukenmachine er een glad mengsel van maken.
  4. Voeg de amandelmeel, kokosmeel, geraspte kokos, appelvezel en baking soda toe en laat de keukenmachine alles nogmaals goed mengen totdat je een stevig beslag/deeg hebt. Schep eventueel cocoa nibs of andere toevoegingen er doorheen.
  5. Verdeel het mengsel over drie mini cakevormpjes en zet deze op een ovenrooster in het midden van de oven.
  6. Laat de broodjes ongeveer 45 minuten bakken. Als de bovenkant goudbruin is gekleurd, check dan even met een prikker of de broodjes gaar zijn; zo niet, laat ze nog even verder bakken.
  7. Haal de broodjes uit de oven en laat ze even afkoelen in de vorm. Haal ze dan uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
  8. Koud of warm opeten. Ongeveer een week houdbaar in een luchtdichte trommel, maar kan ook ingevroren worden.
Notities

Voedingswaarde per 100g:
424 Kcal, 24g Koolhydraten (waarvan 14g suikers, 10g voedingsvezel), 12g eiwit, 32g vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *