Recept: Pistache Hamburgers

Nu de lente goed op gang lijkt te komen, verschijnen de barbecues ook her en der onder het stof vandaan. Bij mij in de straat betekent het dat de studenten binnenkort massaal hun halve inboedel naar buiten slepen om zich gezellig op de stoep om een wegwerp barbecue te verzamelen en waterijsjes uit te delen aan willekeurige passanten.

Afgelopen zomer heb ik een plastic tuintafel aangeschaft, want zo’n roadside-diner heeft wel wat. Pin me er niet op vast, maar ik voorzie dat ook ik binnenkort een paar van die wegwerpdingen in huis haal…Och jee, begin ik dan toch kuddegedrag te vertonen?

Maargoed, bij een barbecue horen natuurlijk hamburgers!
Helaas bevatten de kant en klare hamburgers (evenals de meeste kant-en-klare vleesproducten) vaak gluten en andere ongewenste toevoegingen. Je zult dus al gauw zelf aan de slag moeten. Als je dan toch bezig bent, dan kun je die cliché hamburgers net zo goed even pimpen. Ben je ook meteen van dat kudde-probleem af 😉

Deze pistache hamburgers zijn nét even anders, in een handomdraai gemaakt (spreek ik mezelf nu tegen als ik zeg dat ik m’n hand er niet voor omdraai?) en op verschillende manieren te bereiden. Als luie kok gebruik ik de keukenmachine en schuif ik alles lekker in de oven, maar alles zelf snijden en in een koekenpan of op de barbecue klaarmaken kan natuurlijk ook. En de bonus? Koud zijn ze ook prima te eten, dus wat je overhoudt kan morgen lekker in de lunchtrommel.

Recept Afdrukken
Pistache Hamburgers
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10-30 minuten
Porties
hamburgers
Ingrediënten
Maaltijd Hoofdgerecht, Lunch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10-30 minuten
Porties
hamburgers
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de rode ui, snijd deze in partjes en pel de knoflookteentjes. Doe deze samen in de keukenmachine en hak ze in enkele seconden fijn.
  2. Voeg de gepelde pistachenoten toe en hak deze in enkele seconden grof.
  3. Voeg het gehakt, de lijnzaad, het hennepzaad, zout, peper en kruiden toe. Laat de keukenmachine alles fijnhakken en vermengen totdat je een plakkerig 'deeg' hebt.
  4. Verdeel het mengsel in 6 porties en rol hier ballen van. Druk de ballen vervolgens een beetje plat en leg deze in een grote ovenschaal, of op een bakplaat met bakpapier/aluminiumfolie.
  5. Plaats de hamburgers in de oven en bak deze in ongeveer 30 minuten gaar. Als je liever de hamburgers in een koekenpan bereidt, verhit dan wat olijfolie in een koekenpan op hoog vuur, laat beide kanten van de hamburgers in enkele seconden dichtschroeien, zet het vuur lager en laat de burgers dan ongeveer 5 minuten aan elke kant doorgaren.
Notities

Voedingswaarde per hamburger:
218 Kcal, 4g Koolhydraten, 14g eiwitten, 16g vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *