Recept: Sperzieboon Frietjes

Zal ik jullie een geheimpje vertellen? Ik ben eigenlijk een hele luie kok. Het allerliefste schuif ik iets in de oven en kijk ik er niet meer naar om totdat ik het belletje hoor rinkelen. Waarop ik natuurlijk spontaan begin te kwijlen en (nog net niet kwispelend) naar de keuken drentel. Ik kan dit bijna geen recept noemen, want in principe kun je alle groenten in stukjes snijden en een tijdje in de oven gooien, dat kan iedereen bedenken. Maar een goed idee is het wel! Het is makkelijk, het is lekker, het ziet er toch ietsjes meer speciaal uit  en het is toch iets makkelijker om kinderen te verleiden hun groenvoer op te eten als je ze kunt verkopen als ‘groene patatjes’.
Daarom deel ik dit met jullie, niet zozeer als culinair hoogstandje, maar meer als tip!

Recept Afdrukken
Sperzieboon Frietjes
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30-45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 30-45 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Dop de boontjes.
  3. Doe de bonen in een kom en voeg de olijfolie, zeezout en peper toe. Hussel goed door elkaar totdat de boontjes glimmen.
  4. Spreid de bonen uit op een bakplaat en zet deze ongeveer 30 minuten in de oven. Let op: Hoe meer bonen, hoe langer de oventijd. Houd hier rekening mee als je een grotere hoeveelheid wil maken.
  5. Als de bonen beginnen te rimpelen en bruine plekken krijgen, proef er dan eentje om te controleren of ze gaar zijn.
  6. Haal de bonen uit de oven. Voeg naar smaak extra kruiden of specerijen toe en serveer warm als bijgerecht.
Notities

*NB: Als je gevoelig bent voor nachtschades, laat de peper dan weg of vervang het met iets anders.

Voedingswaarde per portie:
112Kcal, 12g Koolhydraten, 5g Eiwitten, 5g Vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *