Recept: Kruidige Bloemkool’rijst’

Als je op zoek bent naar een smakelijk bijgerecht dat snel klaar te maken is en dat zich bovendien gemakkelijk laat aanpassen, dan is dit zeker een aanrader! Ik vind zelf de kokos, de knoflook en de kerrie goed bij elkaar passen in dit gerecht, maar als je niet van deze smaken houdt dan kun je natuurlijk altijd de bloemkool als basis gebruiken en andere ingrediënten toevoegen.

Recept Afdrukken
Kruidige Bloemkool'rijst'
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Maaltijd Bijgerecht
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en rasp het fijn (met de hand of met een keukenmachine) zodat er een rijstachtige structuur ontstaat.
  2. Verhit de kokosolie in een koekenpan op hoog vuur en pers de knoflook boven de pan uit.
  3. Als de knoflook geurig en bruin begint te worden, voeg dan de geraspte bloemkool toe. Laat het een minuut of drie opbakken terwijl je de bloemkool blijft omscheppen.
  4. Voeg de kruiden toe en schep nogmaals goed om.
  5. Voeg de kokosmelk en de geraspte kokos toe. Schep het geheel goed om en laat het vervolgens enkele minuten garen.
  6. Proef de bloemkoolrijst om te controleren of de textuur en de smaak naar wens is. Als je de rijst liever wat zachter hebt, laat het dan nog iets langer garen. Voeg naar smaak eventueel extra kruiden toe.
  7. Als de bloemkoolrijst gaar is, serveer het dan als een warm bijgerecht.
Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *