Recept: ‘Green Eggs & Bacon’

Wanneer ik mensen vertel dat ik geen brood eet, krijg ik geregeld de vraag: “Maar wat eet je dan als ontbijt?” Nu is het natuurlijk maar net waar ik trek in heb, maar wat mij betreft zijn eieren een ideale manier om zonder al teveel gedoe de dag te beginnen. En bovendien zorgen de eiwitten ervoor dat je lang verzadigd blijft. En ja, wat zijn eieren zonder spek?

Deze kleine omeletten zijn snel, simpel en erg lekker. En bovendien smokkel je op deze manier ook nog wat groenten naar binnen. Ook ideaal voor kinderen dus!

Wat betreft het spek wil ik wel één kanttekening plaatsen: controleer de ingrediënten op de verpakking. Sommige merken vleeswaren bevatten allerlei conserveringsmiddelen, kleurstoffen, smaakversterkers, suiker of soms zelfs melkbestanddelen en gluten. Misschien ben jij iemand die daar niet moeilijk over doet, dat is natuurlijk prima. Maar als je gevoelig bent voor één of meerdere van deze stoffen, of als je probeert te achterhalen waar je precies gevoelig voor bent, dan is dit iets wat je in je achterhoofd moet houden.

Eet smakelijk!

Recept Afdrukken
'Green Eggs & Bacon'
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
 1. Breek de eieren boven een mengkom.
 2. Voeg hier de spinazie, de kokosmelk, alle kruiden en de droge ingrediënten aan toe. Voor een sterkere smaak kun je hier ook een vers teentje knoflook toevoegen.
 3. Gebruik een staafmixer (of een blender) om van het geheel een glad beslag te maken.
 4. Doe wat olijfolie in een koekenpan en laat dit heet worden. Zorg dat de olie goed verdeeld is over de pan.
 5. Giet ongeveer een derde van het mengsel in de koekenpan en laat dit een beetje uitlopen tot een mooi rond omeletje dat niet te dik is (dan gaart het sneller en breekt het minder snel bij het keren). Leg daar een plakje spek bovenop.
 6. Bak de omelet nu ongeveer twee minuutjes op middelhoog vuur. Als de bovenkant lichtelijk gestold is, keer de omelet dan om. Schud de pan eerst wat heen en weer om de omelet los te maken van de bodem. Om de omelet te keren kun je een spatel gebruiken, maar de echte die-hards flippen dat ding natuurlijk in de lucht.
 7. Bak nu de andere kant van de omelet ongeveer twee minuten totdat beide kanten gebruind zijn en de omelet van binnen gaar is.
 8. Haal de omelet uit de pan en herhaal het proces nog een keer of twee met de rest van het beslag.
 9. Serveer warm, eventueel met wat groenten en een likje sesampasta.
Notities

Voedingswaarde per portie:
Energie: 561 kcal, Koolhydraten: 12g (waarvan 2g suikers en 10g voedingsvezel), Vet: 43g, Eiwit: 35g

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

2 Comments:

 1. wanneer moet je nu de bacon erin doen? eerst de bacon en dan het eimengsel erop??

  gr Jenny

  • Nee, andersom. Eerst het eimengsel erin gieten, en dan leg je de bacon er bovenop. Het maakt overigens niet zo heel veel uit, maar op deze manier is het makkelijker omkeren zonder dat je omelet stuk gaat (vind ik).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *