Recept: Choco-Hazelnoot Bonbons

Tsjah, wat zal ik zeggen. Soms heb je gewoon chocola nodig. Deze bonbons zijn zacht en zoet. Ze smelten op de tong, totdat je aankomt bij de knapperige hazelnoten en cocoa nibs.
Ik zal je maar alvast waarschuwen: ze zijn verslavend. Gelukkig zijn ze ook heel erg makkelijk om te maken. Heel fijn bij situaties die een acute toediening van chocolade behoeven. Dit valt onder de categorie ‘ultieme comfort-food’. You’re welcome 😉

Recept Afdrukken
Choco-Hazelnoot Bonbons
Maaltijd Tussendoortje
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
+/- 15 bonbons
Maaltijd Tussendoortje
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
+/- 15 bonbons
Instructies
  1. Doe de coconut cream concentrate in een kom en verwarm dit (in de magnetron of in een warm water bad) totdat het zacht is geworden. Roer goed door.
  2. Neem het vanillestokje en snijd deze in de lengte open. Schraap de zaadjes eruit en voeg dit toe aan de coconut cream. Roer nogmaals goed door.
  3. Neem een silicone bonbonvorm (of een silicone ijsblokjeshouder) met 15 vormpjes en strooi in elk vormpje een paar cocoa nibs.
  4. Doe vervolgens met een klein lepeltje in elk vormpje een klein beetje van het kokos-vanille mengsel, zodat de cocoa nibs bedekt zijn met een dun wit laagje.
  5. Leg in elk vormpje een hele hazelnoot en druk dit lichtjes aan. Zet de bonbonvorm vervolgens even weg in de koelkast of vriezer terwijl je verder gaat met het chocolademengsel.
  6. Voeg aan het overgebleven kokos-vanillemengsel de cacao, kaneel, dadels en amandelpasta toe. Gebruik een staafmixer om hier een glad mengsel van te maken.
  7. Haal de bonbonvorm uit de koelkast. Schep nu met een klein lepeltje voorzichtig wat van het chocolademengsel in elk vormpje. Druk dit goed aan (vooral om de hazelnoot heen) en voeg zo nodig iets meer van het mengsel toe.
  8. Als alle vormpjes vol zitten en als je de bovenkant van elk vormpje hebt gladgestreken, zet het geheel dan weer even weg in de koelkast (of vriezer). Laat ongeveer tien minuten staan.
  9. Haal de bonbonvorm uit de koelkast en controleer of de bonbons hard zijn geworden. Als dit het geval is, dan kun je bonbons uit het vormpje drukken en op een bordje leggen.
  10. Probeer niet alles gelijk op te eten, al zou ik het je niet kwalijk nemen als je hier niet in slaagt. Wat er overblijft kun je bewaren in de koelkast.
Notities

Voedingswaarde per bonbon:
42 Kcal, 3g koolhydraten (waarvan 2g suikers en 1g voedingsvezel), 1 gram eiwit, 3 gram vet.

Deel dit Recept
Mogelijk door WP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *